• terms-banner

  Genindvinging

 • Vores tilgang
  Hos Mitsubishi Motors tager vi vores planets sundhed alvorligt. Vi har undersøgt hvert eneste aspekt af vores virksomhed, fra design af aerodynamiske, brændstoføkonomiske biler til reduktion af udledningen fra vores fabrikker. Vi påtager os også ansvaret for at bortskaffe de biler, vi har fremstillet, når de har udtjent deres levetid. Vi tager ældre biler tilbage og genbruger dem. Og desuden arbejder vi på at sikre, at en endnu højere procentdel af hver eneste bil i fremtiden kan genbruges.

  Vi bruger nyskabende teknologi til at reducere energiforbrug og spild, samtidig med at vi forbedrer kvaliteten af vores produkter. Designerne på vores japanske fabrik kan skabe og "køre" i virtuelle biler på realistiske veje. Det sparer energi, materialer og brændstof, der ellers skulle have været brugt til at bygge og teste en prototype i fuld størrelse. En af de mange innovative ændringer af vores processer var overgangen til vandbaseret lak. Dette har næsten elimineret udslippet af tungmetaller i spildevandet fra lakeringsværkstedet.

  Grønt design
  Global opvarmning er et alvorligt problem, og bilindustrien arbejder hårdt på at forbedre brændstoføkonomi og reducere CO2-udledning. Aerodynamik kan spille en vigtig rolle i reduktion af udledning, særligt ved motorvejshastighed. Derfor finpudser vores dygtige ingeniører nye karrosseriformer gennem omfattende forsøg med skalamodeller i vindtunneller samt computersimulationer. Vores forsknings- og udviklingsafdeling har sågar udviklet avanceret Virtual Reality-teknologi til at teste prototypernes aerodynamik, inden de overhovedet bliver fremstillet. Ved hjælp af denne teknologi kan designerne "køre" rundt på en realistisk bane og endda opleve, hvad kørere med forskellig højde ville se. Dette sparer energi, materialer og brændstof sammenlignet med test af en prototype.

  Vores designere tester også nye miljøvenlige materialer til brug i fremtidens biler. Nogle af disse blev præsenteret med Concept-cX, heriblandt Green Plastic, der er en serie af plantebaseret harpiks. Den kan anvendes til f.eks. gulvmåtter, dørbeklædninger, sædernes bagsider og andre kabinebeklædninger.

  Grønnere fabrikker
  Mitsubishi Motors sigter mod at blive en af de bedste bilproducenter i verden, hvad miljøresultater angår. På Mitsubishis fabrikker for Mitsubishi Motors Corporation og Mitsubishi Motors (Thailand) er miljøstyringssystemerne certificeret i henhold til ISO 14001. Det betyder, at alle miljømæssige aspekter, og endda også lokale gener såsom støj, evalueres og registreres og derefter reduceres gennem et program af løbende forbedringer. Hvert eneste aspekt af vores virksomhed følger Mitsubishis 3R-princip om reduktion, genbrug og genanvendelse ("Reduce, Reuse and Recycle").

  Indførelsen af nye processer har reduceret udledningen af tungmetaller i spildevandet med 99 % siden 1989. Vi bruger også samlet set mindre vand til fremstillingen af vores biler. Vi har reduceret udledningen af kulbrinter markant gennem indførelse af vandbaserede lakmaterialer, og vi producerer mindre affald og bruger færre emballagematerialer takket være løbende optimering af vores processer.

  Mitsubishi Motors gør også en stor indsats for at reducere støjen på alle fabrikker. Tiltagene omfatter oprettelse af isolerede "støjzoner", så naboerne ikke udsættes for store mængder af forbipasserende biler. Lastbiler henvises til hovedfærdselsårer, væk fra boligområder.

  Vi vil fortsat reducere energiforbruget og CO2-udledningen, og vi anvender optimale genbrugsteknikker til nye materialer.

  Genbrug virker
  Mitsubishi Motors har dyb respekt for miljøet, og vi vælger materialer, der kan genbruges, når din bil har udtjent dens levetid. Vi bygger hver eneste bil til at holde, men når dens lange levetid er ved at være udtjent, tager vi bilen tilbage og genbruger den på en miljøvenlig måde i overensstemmelse med EU-direktivet om udrangerede køretøjer og alle gældende nationale bestemmelser.

  Det er bilimportørernes ansvar, at bilejere omkostningsfrit kan få miljøbehandlet sin udtjente personbil eller varebil. Det er det i henhold til reglerne om producentansvar, som trådte i kraft den 1. januar 2007. Reglerne har baggrund i et EU-direktiv omhandlende ELV (End-of-Life-Vehicles).  I relation til de nye regler har De Danske Bilimportører indgået en rammeaftale med genindvindingsvirksomheden Stena Jern og Metal A/S om gratis tilbagetagelse af udtjente køretøjer. Der er tale om en kollektiv ordning, der er åben både for DBI’s medlemmer og for andre interesserede.  

  Din gamle bil får evigt liv får evigt

  Alle Mitsubishi Motors biler (op til 3,5 tons tilladt totalvægt) solgt i Europa efter 1. juli 2002 tages gratis tilbage fra den sidst registrerede ejer på et af de udpegede tilbagetagningssteder, hvis bilen indeholder alle vigtige komponenter og er fri for affald. Fra 1. januar 2007 gælder dette for alle Mitsubishi Motors biler solgt i Europa, uanset salgsdatoen. Et netværk af tilbagetagningssteder står klar til at tage imod udtjente Mitsubishi Motors biler.

  Hvis en bil indeholder yderligere affald eller mangler vigtige komponenter, har det godkendte tilbagetagningssted ret til at opkræve en afgift. Når det godkendte tilbagetagningssted accepterer din bil til genbrug, udsteder det en skrotningsattest, der kræves af de lokale myndigheder ved afmelding af din Mitsubishi.

  Mulighederne for genbrug af biler og bildele evalueres og forbedres løbende med det formål i fremtiden at kunne genbruge endnu flere dele af bilen.

  For at sikre miljøvenlig genbrug etablerede bilproducenterne for flere år siden systemet "International Dismantling Information System" (IDIS). Mitsubishi er medlem af dette informationssystem, der giver autoophuggerne detaljerede oplysninger om de materialer, der er anvendt i bilerne, og hvordan ophugning og genbrug skal foregå.

  Mitsubishi opfylder naturligvis de europæiske lovkrav. Vores biler opfylder EU-direktivets krav om genbrug, genvinding og nyttiggørelse fra det første designudkast over produktion og brug til afslutningen på bilens levetid.

  Desuden overvåges og registreres de anvendte fremstillings- og vedligeholdelsesmaterialer etc. i henhold til "REACH"-reglerne (regler om registrering, vurdering og godkendelse af samt begrænsninger for kemikalier).

  Miljørapporter
  Miljøet vil være en af de største udfordringer i det 21. århundrede. Mitsubishi Motors stræber efter at opnå bæredygtig miljøudvikling og -beskyttelse. Den omfattende, globale rapport om tiltag til miljøbeskyttelse er dokumenteret i Mitsubishi Motors Japans årlige miljørapport. Du kan finde oplysninger og data om Mitsubishi Motors Corporations miljøbeskyttelse herunder:

  Miljøinitiativer
  Mitsubishi Motors Corporations initiativer og tiltag inden for miljøvenlig produktion

 • Book din prøvetur online
  My Mitsubishi image
  Book din prøvetur online

  Book din prøvetur online. Vælg den dag du ønsker at prøveturen skal være, og den forhandler du vil foretage prøveturen hos.