Tips til daglig brug

Der er meget, du kan gøre for at sikre, at du får størst mulig glæde af din Mitsubishi hver eneste dag. Det er små ting som at kontrollere væskeniveauer og dæktryk - klik dig gennem denne sektion, og få mange flere af vores praktiske tips til daglig brug. Og husk, at dit autoriserede Mitsubishi værksted står klar med endnu mere vejledning.

Dæktryk - Spar brændstof og kør sikkert

Korrekt dæktryk er afgørende for din sikkerhed, miljøet og brændstoføkonomien - så det hjælper dig også med at spare penge.

Dækkene er en af de vigtigste dele på din bil. De overfører al kraft (under opbremsning, acceleration og sving) fra bilen til vejen og er derfor vigtige for bilens køreegenskaber og dermed også for din og dine passagerers sikkerhed. Hvis der er for lavt tryk i dækkene, kører din bil ikke godt. Det giver også et højere brændstofforbrug. Dæk med for højt eller lavt tryk har større risiko for at tage skade, og de bliver slidt hurtigere: Dæk med for lavt tryk slides langs dækkets sider, mens dæk med for højt tryk slides omkring dækkets midte. Det betyder, at de skal skiftes tidligere, hvilket er dyrere for dig.

Fjern snavs og hold din bil ren

Mitsubishis 4WD-modeller er kendt for deres evne til at krydse selv det mest udfordrende terræn - noget de også har bevist med utallige sejre i det verdensberømte Paris Dakar-rally. Mudder og andre former for snavs som fugleklatter, harpiks og tjære fra vejen kan skade bilens lak, og det skal derfor fjernes så hurtigt som muligt.

Skyl bilen grundigt

Hvis du har kørt gennem hårdt terræn, og bilen er dækket af mudder, skal du skylle den grundigt, så mudderet bliver blødgjort og dermed lettere at fjerne. Glem ikke bilens bund.

Forbehandl med sprit

I nogle tilfælde fjerner vask af din bil ikke snavs som insekter, fugleklatter, harpiks og tjære fra vejen. Disse pletter kan fjernes med denatureret sprit og en blød klud. Dyp kluden i sprit, og læg den over den plet, der skal fjernes, i ca. 10 til 30 sekunder.

Fjern insekter

Hvis det er et insekt, kan du fjerne det ved at gnide det let med en blød klud.

Fjern tjære, harpiks og fugleklatter

Forbehandl pletter af tjære, harpiks eller fugleklatter for at blødgøre dem. Gnid mod midten af pletten med en klud vædet i sprit. Gnid ikke i cirkler, da det blot vil gnide pletten endnu mere ind i overfladen. Målet er at fjerne snavset, ikke at "slibe" det ind. Husk at bruge en ren del af din klud til hvert snavsede område.

Skyl bilen med vand

Skyl bilen grundigt med vand for at fjerne alle spor af rengøringsprodukter og/eller denatureret sprit.

Voksbehandl bilen

Når bilen er ren, skal du huske at give den et nyt lag beskyttende voks. Spritten, du brugte, da du fjernede pletterne, har sandsynligvis også fjernet den beskyttende voks og/eller poleremidlet fra lakken. Følg vejledningen til bilpoleremidlet/-voksen.

Kontroller bilens driftsvæsker

Din bil har brug for en vis mængde af de korrekte væsker for at fungere optimalt. Væsker såsom motorolie, gearolie, bremse- og kølevæsker skal kontrolleres og genopfyldes jævnligt for at holde bilen i god form.

Motorolie

Motorolie beskytter motorens bevægelige dele mod overophedning og slid ved at reducere den interne friktion. Dette opnås med et ultratyndt lag olie mellem alle hurtigt bevægelige motordele. Motorolien rengør også motoren og beskytter den mod korrosion.

Automatgearvæske

Automatgearvæske har tre hovedfunktioner: Den sikrer jævn kørsel ved at skabe en hydraulisk trykforbindelse mellem motoren og gearkassen. Den letter skiftene ved at bruge væskeventiler til at skifte gear automatisk, og den smører gearkassens bevægelige dele.

Kølervæske

Kølervæske bruges til at opretholde en acceptabel driftstemperatur i motoren. Formålet er at lede varme fra motoren til køleren, hvor den forbipasserende luft eller en ventilator køler den.

Bremsevæske

Bremsevæske bruges til at overføre bremsekraften fra bremsepedalen til bremsesystemet. Brug af bremserne skaber en masse varme, så bremsevæsken skal have et højt kogepunkt for at bevare sin virkning, og den må ikke kunne fryse.

Sprinklervæske

Sprinklervæske bruges til at rengøre forruden, mens bilen kører. Det er vigtigt altid at have nok sprinklervæske på bilen, særligt under barske vejrforhold.

Hold øje med olieniveauet

Kontroller olien jævnligt - det er meget vigtigt for alle motorens bevægelige dele. Dit autoriserede Mitsubishi værksted kan hjælpe dig med at kontrollere olieniveauet og kan anbefale den rigtige olie til din bil.

Små lakskader

En ridse på bilen er ikke bare grim, men er også en potentiel fare. Da lakkens beskyttende lag er blevet beskadiget, kan korrosion forårsage uoprettelige problemer, hvis den ikke behandles korrekt. Spørg din Mitsubishi forhandler til råds. De har ikke blot alt det rigtige udstyr - de ved også alt om farven på din bil.